jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Jumaat, 13 Disember 2013

1st time check up for 4th pregnancy

Assalamualaikum semua... Dah lama sangat mama tak update blog mama..malasnye kemain..sekarang alhamdulillah kandungan mama sudah memasuki trimester kedua..20 minggu ++..baru-baru ni mama terhegeh-hegeh nak pegi buat check up..hehehe...lambat kan..?? kalo di kkia maybe kena berleter agaknya..tp mama decide pegi private je..semua mesti dah maklum..raub mana ada hospital pakar kan..jadinya mama g bentong..ada 1 klinik yang menawarkan perkhidmatan pemeriksaan ibu mengandung iaitu Klinik Ellyza..dapat kad temujanji macam private punya..tak de buku merah macam kkia.. check up macam biasa...check urine..hb..berat..scan dan dapat vitamin (pramilet)...ok kos sekali check up tanpa amik darah dalam RM 65...next check up on 8th jan baru ada amik darah...so mama assume kos dalam 90-100 atau maybe lebih lg.. 26/12 ni mama nak bawak puteri mama jumpa paed di hospital taiping untuk kes suspect talasemia tu..lepas tu incik somi dah cakap..kita g columbia untuk check up dan booking for deliver nanti..nanti mama update pasal check up di sana ye... ikut hati mama malas nak update blog..hehe..tp mama terpikir bila kita nak bersalin dekat satu2 hospital mesti kita banyak google review orang kan..dan malangnya hosiptal columbia asia branch taiping tak banyak sangat reviewnya..columbia cawangan yang lain banyak la jugak..so mana tau ada kat luar sana yang teringin nak bersalin kat sini pulak kan.. matlamat mama kali ni satu je..nak achieve gentle and natural birthing as much as possible..less intervention...hehe..jangan tak tau mama memang ada niat nak homebirth..tp incik somi keberatan...takut nak bagi...hehe..nak try waterbirth memang belum mampu lagi la..mahaii!!!!tu yang ada keinginan nak homebirth..kikikikiki.. p/s :homebirth kena ada keberanian..kebergantungan yang tinggi pada Allah...tp mama belum cukup berani..huhu..mama salute sape yang homebirth.. =D