jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Rabu, 21 April 2010

teringat masa dulu-dulu...

masuk forum RH tadi...de mommy yang bukak thread pasal tika cinta mengusik kalbu...
huhu...teringat zaman bercinta ngan en.suami dulu...bestnyer...hubby ku itu bukan la jenis yang romantik...tapi tetap me sayang...hehe...teringat ayat first en.suami dulu...i really like u a lot...pastu cakap kat en.suami...nak dengar skali lagi...terus beliau kol...hikhikhik...n cakap i luv u...
masa tu memang tak tau nak cakap per...memang sebab dah lama me tunggu beliau cakap...hahahah...yang penting me memang suke sesangat...
kalo bleh nak jer ulang balik masa dulu..huhu :p
alhamdulillah...pas lama bercinta...dalam 4 taun lebih camtu...kitorang pun kawen ler...kan sayang????
n skang tengah tunggu our 1st baby kluar dari tummy mommy ni...
skang rase idup cam lebih bhgia sket...ngan kehadiran en.suami n baby mama ni...

p/s untuk suami tersayang...i luv u dari dulu kini dan selamanya...

ari yang tak bope nak indah..

semalam lepas dah 1 paper lagik...yyyyeeeaaaayyyy!!!!
paper family yang amat2 ler susah...pastu gak semalam kepala nih rase cam weng semacam jer...
sebab malam sebelum exam tuh tidak ler dapat ku tido dengan nyenyaknyer...ari ni tak de paper...so layan tido jer...tapi de check up lak ari ni...tak tau nak g ke tak...
rase cam nak g...sebab semalam si tecit dalam perut ni tido punyer la awal...around 10 lebih camtu...n skang still tak mo bangun...heiii...ni yang riso ni...baby tak chat ke cayang...
ati ni dah belah bahagi dah nak g ke tak nak...memang kena g nih...!!!!
nak kejut anim ler...mintak tolong anta...
k..daaaaaaaaaaaa....

Isnin, 19 April 2010

dah lepas 1 paper...yeay.......................

alhamdulillah...lega sket dah lepas 1 paper...tapi sok paper tuk family law plak..
walaupun bukan killer subject tp de gak susahnyer tuh....banyak nak kena hafal...
ala mdm ni tak nak bagi tau plak soklan dia cmner...kalo tak bleh pilih...tp tadi dah wat decision tak mo baca procedure...tajuk tu masuk tuk part B...so akan ku tinggal jela soklan tu kalo nek...kompom tak mo baca...sok pilih soklan len..yahoooo....sebab time mdm ngaja tajuk tu me tak de...g klinik cam besa k...
ari ni target nak bangun kul 5 la kunun2 nyer...tapi hampeh..ngantuk punyer pasal bangun kul 6.50...nasib sempat abis study walaupun ku baru stat study kul 3 petang semalam....hehe....
my baby so noty time mama dia kusyuk jawab exam td...n of coz duduk lama tadi belakang ni rase sakit sangat...sedangkan time tuh baru setengah jam jer..
pape pun mama cayang cangat kat baby tomey mama nih...
lagik 1....
harap2 sem ni dapat result gempak...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahad, 18 April 2010

sayang dah balik...

en.suami dah balik...akhirnye tiba gak saat yang paling me tak suke...ditinggalkan..td tahan je air mata tak nak bagi kluar...even skang tengah menulis pun tahan je air mata ni dari kluar...sabar la sayang...tak mo camni..just for 3 weeks..pe la sangat kan..:(
abang balik kul 3 tadi...pe yang me mampu wat adalah menghantar kepulangan abang dengan senyuman...walaupun nak je me nangis2 tadi..sebelum abang balik me suruh abang usap perut...me tak mo baby rase abah dia tinggalkan dia...lagipun tak mo baby lupe kan abah dia...sebab seminggu ni dia dah mula kenal abang..waahhh...air matadegil benor...kluar gak akhirnyer dia...

sayang...i miss u...nasib baik me still de baby tuk ilangkan rase sedih ni...

Sabtu, 17 April 2010

banyak barang tak prepare lagik...








breat pump pun tak beli lagik...
biler la nak g beli nih...
en.suami nak cari car seat....tu pun tak beli lagik...
botol susu tuk wat stok EBM pun blum beli...adehhhh!!!!

dah kul 12...

tak kemas barang lagik...!!!!ye....dah kul 12...en.suami maybe akan balik dalam masa 1@2 jam lagi wokeyyy...
mandi pun belum lagi nih...ish ish ish....bini sape la ni....(en.suami yang ajar)hehe:p
kejap lagi me mandi ler...nape my baby tak bergerak pun...tak kan tido lagi sayang....bangun bangun...tak mo ler tido lama2...tak elok...(ma riso ler anak ma tk bergerak)...
semalam masa g beli makan ..de sorg makcik tu tegur...bila bersalin...teman pun kabo ler...pastu makcik tu cakap keciknyer perut...mesti baby gurl...
yeke kecik...hehe...me pun pasan gak...tapi tak mo riak n takbur jer...
hahaha....

perkembangan baby dari minggu ke 28 - minggu ke 40













tomeynyerrrr............dah ready nak kluar dari tummy mommy...yeay...

my baby dalam tummy mommy..


ni pic my baby masa 10 minggu...baby tak bangun lagik ler...semalam bukan main awal lagi...kul 4 tau...pastu sambung tido balik...tepat jer azan subuh terus bangun...nak kejut abah ngan ma bangun solat yer sayang...kawan2 mama kat RH suma cakap sayang pandai tau...anak mama memang pandai...
perkembangan terbaru pasal my baby...dia dah pandai menggedik biler dengor sore abah dia...hahahah...asal dengar je sore en.suami terus je bulat mata tuh..pas abah dia g keje diam plak...dulu bukan main susah lagik nak bagi en.suami rase movement his baby wokeyy...asal dengar sore abah dia...diam jer...takut ler tuh...skang dah makin brani...heheheh...jom ler kiter tengok camner anak mama dalam tummy mama wokeyy..!!!

hari terakhir di lipis...

ari ni dah nak balik ke ganu balik...en.suami dah g keje dalam kul 7 lebih tadi..
ingatkan tak nak g keje...tengok sedap jer tido...memang harap sangat beliau tak g keje...coz ku diserang sakit perut yang tidak terhingga k...perut sik mengeras 3 minit skali..!!!!!uwaaa...sakit giler... ;(
kalo camni tiap2 ari memang de possibility tuk si tecit dalam tummy mommy akan keluar tak lama lagi...sakit cam besa perut mengeras + period pain + sakit pinggang..
even skang pun rase lagi period pain n sakit pinggang...cuma dah tak de perut mengeras lagik...
lusa dah stat final...waahhh...cuak betolllll........tak pe..tak sabau dah nak abis nih..pastu ingat nak dok ngan en.suami la...senang kalo de pape kan...kalo beliau bagi ler...takut gak tetiba sakit sengsorang kat umah...kalo turun tanda terus tak pe...watnyer terus sakit...sape ler yang nak bawak ku ke hospital...
sungguh sakit wokeyyy bersalin nih...
sebab BH (kontraksi palsu) pun sakit...apatah lagik labour pain yang dasat tuh...pasni maybe jarang diupdet ler my blog nih...nak tumpu kat exam dlu...
pastu biler dah balik umah...mana de tenet...
so paham2 sendirik la yer...akan bersawang ler blog ku ini...

ohhhhhhhhhh....tidak..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jumaat, 16 April 2010

ari ke 5 di lipis...

cepat je masa berlalu...sok dah nak balik ganu balik...emmm..tak bestnyer...kalo en.suami dok sana mesti me tak kesah wokeyyy...semalam sakit perut sangat...time sebelum g makan n tengah menikmati nasik yang sedap tuh (tengah lapo..huhu)..sik mengeras jer perut ku ini..sebelum tido sempat la air mata ni kluar barang setitik 2...kihkihkih...en.suami mesti tak tau kan...:p
nangis tu bukan sebab pe...dah la perut mengeras pastu rasa sakit kat pinggang + period pain g2...
adakah petanda2 ku dah nak bersalin...?????
tapi still tak de tanda yang len cam lendir + darah ke..pape ker...just sakit perut +sakit pinggang+period pain....sakit ooooo.........

Khamis, 15 April 2010

hari ke 4 di lipis...

target nak abiskan nota family tak kesampaian coz sibuk dok berforum...
orang len mesti sibuk dok study...ari ni nak tak nak terpaksa abiskan...tp sebelum tu layan my blog cam besa wokeyyy... :)
ari ni bangun awal dari kebiasaan...sebab dok dengar bunyi tv kat tingkat atas...aku pun dok tertnye2 la kunun2nye sape yang kat ats tuh...mokhtar g lambat lagi ker...tp en.suami tak de plak gtau pape...aku pun ngn malasnye g la tengok kat luar...keta faisal de...tak pela...at least aku tak takut sangat dok kat umah ni sengsorang... :p


p/s :semalam abang bawak g funfair...wlwpun pada mulanye dia taknak...hehehe...
sayang...i luv u so much...

Rabu, 14 April 2010

hari ke 3 di lipis...

semalam g makan kat alamanda...sedap sangat nasik goreng dia...ari ni bangun as usual...bangun awal just untuk temankan en.suami sebelum g keje...sempat lagi dok senyum kepada my cayang tu...walaupun air liur basi dok melekat kat muka...kahkahkah..
pastu nyambung le tido..pe lagik...bila bangun amik kain bju g basuh n amik nota untuk dibaca...baru baca sket dah ngadap laptop kesayangan en.suami itu...

sayang...u lagi sayang kat wife u ni ker kat laptop u ni???????

heh...pe punye soklan...:p
skang rase lapar...tp malas nak kluar... :)

Selasa, 13 April 2010

dah kena start study...

ari ke 2 dok kat lipis...dah kena study ler ari ni...hehe...en.suami dah pesan sebelum g keje tadi...ari ni start study...internet sket2 je..memang la...skang tengah study la ni..tp sempat lagi berpoya2 ngan my blog...hehe...bukan pe...study 15minit rehat jap...nanti cepat plak abis...bleh cenggitu????????
tak la...cuma kalo bleh tak mo stress sangat...tak elok tuk baby mama kan sayang...haa..bercakap pasal baby..ari ni baby bangun awal sangat...dengar je sore abah dia trus je bukak mata tu...cmne sya tau...yela dh baby de dalam perut mama kn sayang...sayang sangat kan si tecit mama ni...

p/s :kat abah baby lg sayang...hehe...sayang...thanks semalam bawak g makan kat pahang club...malam ni nak lg bleh????? :p

Isnin, 12 April 2010

hari pertama di lipis...

ari ni bangun lewat...jarangnye nak bangun awal dari dulu sampai dah nak bergelar omak oqhang....pas en.suami g keje kul 6.30 td...bermula la episod menyambung tido...huhu..siap mimpi masuk team nasyid..ngan de menari2 lg...konon2 sbg tuan rumah(wakil tuk pe me pun tadak tau) :p ...kesudahannye bangun ler kul 10...ish2...bini sape ni????????
pas2 terus rasa lapar...baby ye nak makan...bukan mama dia (cover je nih)..me pun bawak ler segala mak nenek makanan yang de dalam bilik ni g nek atas..haha..lepak depan tv..2 jela kojenyer...pas2 me pun g le jejalan kat bilik en.suami waktu dia tengah bujang kembali (waktu me tak de la...jangan salah sangka k..) aik...de gak baju yang tak basuh...ceh...baru je niat dalam hati tak yah basuh baju ari ni...qhupe2nye kena gak...hehehe...tak pela...dah siap sidai pun baju 2...
emm...rasa tak sedap badan plak...nape erk?????????
(jawapannye : sila jawab dalam ati k ...sbb tido banyak.....) :p

dah lame tak menghupdet......

yuppp...memang dah lame x update...sbbnye last week hanya Allah je yang tau betapa bznye eden...tiap2 ari de test...pas satu2...baru je jwb test tuk subjek ni...balik terus bukak buku study tuk subjek sok lak...ishh...ngan kes reviewnye...ngan mind mapping yang nak kena submit...ngan tutorial lagi....hadoooiii...memang penat...tp alhamdulillah...dah lepas sumenye...k...daaaa..

bercuti kat lipis..

minggu study week ni de kat lipis...saje je cari alasan nak balik dok ngan en.suami...hehe...jangan marah sayang... :p semalam sampai rasa letih giler...cam la tak penah jalan jauh...dlu siap bleh drive lagi...tp semalam abang yang drive...tp penatnye bukan main...agaknye jalan teruk sangat kot...nasib ler...nak dok ngan en.suami punye pasal...sume sanggup ku tahan..hikhikhik...smalm lalu kot tasik kenyir...cantik...tp rasa cam tak bope excited sangat...tp depan en.suami tunjuk muka cam excited sangat...(abang...sori..penat sik kena bangun je,tambah baby abang ni tak mau dok diam...sik nak mengeras je...ilang mood nak menatap tasik kenyir yang cun tu..)tak pe2..pasni de lg...insya allah...