jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Khamis, 9 Disember 2010

hani dengan perangai baru..

SALAM semua....

penin kepala mama dengan hani ni tau....skang ni anak mama tu dah pandai berpaut....td dia punye mengamuk kat mama bila mama letak dia kat atas riba mama...bila mama letak kat bawah bg merangkak owh..lg dia marah tau...dia nak berdiri rupenye...nak berpaut kat meja...tanpa mama pegang wokeyyy...diulangi mama tak leh pegang dia....makin ngamuk2 kalo mama pegang...kunun2 nak berdiri sendiri la tu..hehe...anak mama ni macam la terer sangat...oleh sebab dia tekan2 lappy mama ni mama buh je dia dalam baby cot dia...dia berdiri dalam tu...cute je tau....tp tak leh snap pic dia lak....

bila dia bleh berdiri...amboiii...sukenye dia....senyum...sengih...mulut pun bunyik gak la...bukan nangis tau...tp suke...dok dalam baby cot dia tu..dia bleh tengok tv...dok tegur tv la tu...hehe

skang ni hani suke sangat ngan upin ipin..bila dia tgh nangis automatik akan diam..huhuhu...tak termasuk lg tu dia sanggup merangkak g depan tv sambil mata dok tengok..tak lepas langsung.....hehe...cayang sangat kat anak mama ni....

kla....nanti mama sambung lg yer....hani dah berbunyi dah tu....daaaa...

Rabu, 8 Disember 2010

my sweet-pea dalam tummy mama...

SALAM semua....
sejak preggy jarang beno mama citer pasal baby mama ni...esok genap 20 minggu tau mama preggy....means 5 bulan la kan..kejap je masa berlalu...tp pe yg mama perasan mama kurang sangat rase dia gerak...maybe awal lg kot...mama cuma akan rase time mama nak tido or baring2 je...ke perut mama beso gedabak n baby tu kecik je...hikhikhik...mama pun dah lupe time hani dulu camne...mama ingat preggy hani dulu movement dia mama bleh rase dalam 20 minngu ke atas..

preggy kali ni memang perut mama lg beso dari hani dulu...tp walaupun dah preggy 5 bulan...tp still tak bope nampak...kalo orang tengok mesti orang tak tau mama tgh preggy...emmm....ari tu masa nak dengar heartbeat baby lambat beno nak dikesan...sah la kan..perut mama tebal sangat ni..hehehe...

mama tak sabar nak tau gender baby...ari tu still tak leh tengok lg..time hani dulu dalam 25 minggu baru doc gtau yg mama preggy kan baby pink..huhu...sukenye time tu...

k la...jumpe lg nanti...daaa...

Isnin, 6 Disember 2010

tak suke makan ubat....yerkkkk!!!!!!!!

SALAM semua...
dah atenye tajuk kat atas tu camtu...ye..preggy kali ni memang mama tak suke makan ubat....baru wak kluar ubat tu dari plastik...rase isi perut dah dok kat tekak dah....nak telan sampai 4 biji ubat tu Ya Allah nyeksanye...time hani dulu tak de lak camtu...hadooiiii...kalo tak makan cian kat baby...dah la mama ni tak makan makanan berkhasiat dan seimbang pun...baguih sangat la makan ubat...

owh...perkembangan terbaru...mama dah bleeding dekat 4 ari..tp tak banyak pun...secalit je...so minggu ni memang mama kena rest betul2...time hani dulu mama turun naik tangga sesuka atinye tak de lak bleeding ke hapa ke...skang ni dok umah yg tak de tangga un still bleeding...mama rase mama tau sebabnye...maybe jarak kehamilan kali ni ngan bersalin ari tu terlampau dekat...gaknye sebab tu kot..rahim tak fully recover lg...dah kena tampung baby baru...tak pe la...dah en.suami mama suke anak ramai...pastu Allah bg rezki..tak kan nak tolak ye dak...tp pas 2nd baby deliver..nak rehat 3 4 taun ye sayang (pesanan tuk en.suami..hehe)..besokan anak2 baru pikio nak nambah...

skang ni mama sik sakit pinggang...tp bukan kat pinggang sangat..kat tengah2 antara pinggang n pinggul....kesan dari jatuh time preggy hani dulu...nak jalan sakit...duduk sakit...baring sakit..uwaaaa.....pendek kata tiap masa sakit tau...time hani dulu penah mama nangis sebab tak leh bangun....skang ni terasa nak nangis tp tak leh..hehe..tak tau nape...sebab lali dah kot...kadang2 tu time mama tengah sedap baring sambil nonton tv..si tecit tu merangkak ngan lajunye tuk g koyak kan majalah2 mama...hadoiii....terpaksa bangun ngan sepantas kilat tuk amik dia....waaahhh...berderap2 bunyi...sakitnyeeeeeee....time tu terpikir kalo en.suami de skali mest mama tak kisah nak beranak tiap taun tau....kalo beliau balik..mama lega sangat...bleh tolong tengok kan hani...yela..hani budak baru nak blaja...teroka sana..teroka sini....td petang mama g dapur kejap je terjongol anak mama kat dapur tu haa...merangkak ngan lajunye...ehhh...membebel lak mama ni....yela...stress final kot...lega final dah abis k..pikio praktikal lak next week....tp mama tgh pikio ni nak tinggal hani kat sape...mama ni dah jenis tak caye kat orang...tambah nak tinggal hani kat orang yg tak kenal...tak bincang ngan en.suami lg....tensen betul kalo pikir....k la...daaaa..penat nak membebel panjang2....


p/s tuk en.suami :abang....teringin nak fon baru la....ngeh3....