jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Sabtu, 31 Julai 2010

hani..makan & tido...


sedappnyer anak mama tido..


muka budak yang dah kenyang minum susu mama...


anak mama memang kuat tido..kalo tengok badan dia...huh..memang semangat..tak masuk bab makan..kuat gak minum susu...n yes..hani cuma minum susu mama n kadang2 jer dia minum Formula milk....tp bleh cakap hani tak suke minum susu botol...nmpknyer my baby tu tengah kompius puting..even kalo mama perah ssu mama pun dia still tak mo minum....tp 1 yg bgs pasal baby mama ni..asal minum jer tido...sambil isap susu dia tido...rajin tido siang tp malam tak nk tido...kadang2 rase grm gak sebab mama ngantuk..huhu..tp sabo joler....baby mama ni kalo time malam dia tak mo tido...sik nk menyusu jer..kalo bleh nak menempek jer kt tepi mama...bila terlepas dari mulut dia..mula nak menangis...bila mama sumbat jer trus diam..haaa...kan mama dah cakap baby hani tuh nak menempek kat mama jer...huiiii...memerlukan kesabaran yang tinggi nak beso kn anak kn...tak pela mama tak kisah yang penting hani membesar dengan chat n jadi anak yang solehah yer sayang....

Jumaat, 30 Julai 2010

teringin nak mengandung lagi...

bila bukak jer RH sumer dok citer pasal baby..huhu...ingat lagi time preggy dulu..memang tu joler koje eden..tak de benda len dah..melainkan share citer ngan kawan2 kat RH tentang development our baby...baby watpe...baby rjn kick ke tak...hahaha...sumer tula...tp skang si tecit tuh dah kluar...memang rindu perut ni kena kick..skang pun baby hani pandai kick mama...tp kalo kick dalam perut dulu tak sakit...skang ni kalo time menyusu jer kaki anak mama tak penah diam tau...sik kick mama jer...sakit la...emmm...en.suami memang nak 2nd baby cepat2...tp me rase nak stop dulu sebab hani baru 3 bulan jer..hehe...fobia lagi bila pikir time bersalin dulu...
tp ari ni tetiba cam nak baby baru...teringin nak pakai bju maternity...tuh skang jarang nak reply kat RH...best kot jd silent reader...hehehe :)suke sangat baca pasal ibu2 yang tengah tunggu time nak deliver baby....

abang....dah ready ke tuk 2nd baby????? hahahaha...........

tolong...aku penin!!!!!!!!!!!!!!!

semalam en.suami dah email kan list law firm kat lipis...tapi masalahnyer skang ni tak tau nak pilih yang mana satu...n yang pling penting nak yang dekat ngan umah...hehe...kot sempat nak balik jenguk hani...tp tengok la nanti nak tnyer en.suami dulu...yoler cma beliau jer yang dah besa ngan area lipis tuh kan...tp dalam kepala ni dok terpikir lagi nak wat kat firm..BBG ke or kat court...but yesterday dah consult ngan mdm asiah n me dah choose nak wat kat court nxt sem...so thats mean skang cuma tinggal 2 pilihan jer...whether firm or BBG...ramai kawan2 nak pilih firm 4 this time since dorg dah wat kat court last sem...oleh sebab im da only one yang tak attend tuk praktikal last sem bcoz of im delivered si tecit tuh...so me decide nak g firm tuk 1st time praktikal instead bleh dapat banyak experience kan...tp semalam anim cakap suh me wat kat BBG jer...on the reason keje tak banyak...huhuhu...which one better???? get a lot of experience or dok melepak jer...huhuhu...tuh pengalaman member2 yang penah praktikal kat BBG...kojer wat ketupat jer n layan FB...huhuhu....
semalam dah tnyer en.suami n beliau cma cakap tak tau...wat la kat mana2 pun...me pun tak kesah...tp jap g nak try google la...nak tengok BBG kat lipis lak..emmm..semalam gak me dok terbayang yang area lipis mesti tak banyak kes kan...cam best jer...huhu...tak sabo lak rase...........

Khamis, 29 Julai 2010

my little princess....






hani already 3 months old yesterday...tp tetiba rase nak upload gambar baby mama malam ni....rasenyer skang angin gediksss datang kot nak layan blog...huhuhu.....

tetamu tak diundang...

emmm...kul 7 tadi de orang datang umah me k...tapi tak mo gtau ler sape kn...huhu...yang penting me tak suke orang tu datang...sebab mulut2 my jiran2 yang agak kepoh tuh akan bercerita...yoler...en.suami kan tak de skang..walaupun pada mulanyer me dah gtau kt hamba Allah tu en.suami tak de kat umah,tp beliau ngan sesuke atinyer berkata kita sembang kt luar...ye....me tau niatnyer baik nak tengok baby hani...tp me tak nak mulut jiran2 dk bercakap...lg truk kalo dorg bwk cter yg bkn2 kt en.suami...tp dengan berat atinyer me pun bjmpe la ngn beliau ngan ditemani sorg membe...sembang depan umah je...dalam 10 mnt kot...mata my jiran2 dah mula memandang k...........ish.....harap2 tak timbul fitnah.....
kalo tak nak kluar dia dah de dpn umah...penin......n tak suke.....!!!!!!!!


sayang...malam ni zana gtau yer....

ari yang agak suram n tak bercahaya...

ari ni bangun tido ngantuk sangat..mybe semalam gediks nak skype lelama ngan en.suami...hahahaha..memang ngantuk giler nak bangun...kelas plak kul 8 ari ni...aduhhh...hehe...memang kalut giler bangun pg td...tme kul 7 tu la hani nak minum susu..sib baik me dah iron bju semalam...so tak de la kalut sangat...aku ni weng dah ker...???jp kalut jp tak...emmmmmm...pokoknyer me ngantuk ari ni...tadi plak datng klas mdm.asiah tak datang lagi..pg ni klas law of commercial...jgn tak tau ni 1st time me attend kls in 3rd week wokeyy...huhu...so tau2 jela camner me terkontang kanting nak catch up balik pe yang dah tertinggal...emmmmm...lagi baik punye bila me dapat news yang next week on thursday de 1st test...so korg leh bayang tak pe perasaan ku sekarang ini..???? td gk de sesi taaruf bila je me memperkenalkan diri..mdm tu cakap...owh shazana...yang tak attend kelas 4 few times 2 kn.........

??????????????????
malu gilaaaaaaaaaaaaaa.....

abang......malunyer...ur wife skang dah cukup famous tau...pasal tak attend kelas n bersalin...bantai jela...hahaha.... :)

nape anak mama????????

ari ni hani wat perangai....emm....tak nak minum susu kat umah ibu...ari ni mama langsung tak teringat nak balik umah..bukan tak ingat..ingatkan hani nak minum susu cam besa...slalunyer dalam kul 11 camtuh memang mama akan balik tengok anak dara mama sorg tuh...tp ari ni nape tak teringat langsung...cian hani...tak nak minum susu botol..air masak pun tak nak...rupenyer anak mama tengah cari mama...nak minum susu mama ye sayang...hani tak penah wat perranga pun sebelum n...tp 23 ari lepas dia stat demam..maybe sebab tu kot hani cuma nak susu mama jer...nampaknyer pasni kalo de gap sket terpaksa le mama lari balik...sayang..tak mo la camni...mama tak kesah nak balik..tp cian ibu...anak mama tak mo notti2 tau sayang....hani kan baik...cayang dia....emmmm....dalam kelas tadi mama tak sabo nak balik jumpe anak mama...n other reason sbb susu mama dah penuh...so mama tau 2 time mama nak mnum ssu...tak pe...start next week mama balik ye sayang....luv u so much....

Isnin, 26 Julai 2010

cuti...best ker...???????


ptg tadi time tgh tgkciter ilusi hani ttba muntah...so mama terpaksa tukar baju baby...skang anak mama dah cantik...!!!!
hmmmm.berbalik pada tajuk di atas....de ker cuti tak best...org gila jer akan ckp camtu..so gila kah aku ini...owh tidak....cuma agak boring ler sebab abang tak de...ye...en.suami tak de...tak leh nak manja2 takleh nak gaduh2 kn sayang...???
ari ni baby hani tak nak tido sangat...mama nak berforum kat RH pun payah...sik bunyi je...
tp me dah bjya chatting ngan kawan2 kat RH...huhu.......
thanks sayang belikan broadband ni...i mis u a lot...


malam ni kte bcnta kat skype ye...

Ahad, 25 Julai 2010

sambung citer....

pas dah sampai hospital wat v.e lagik...dah bukak 5 cm...terus naik wheel chair masuk labour room...jenuh tahan sakit...masa dalam labour room cma ingat kat abang jer...bope kali sik tanye misi bla suami saya leh masuk...saya nak suami saya...ceh...kalo pikir balik memang malu...cam budak kecik...tapi memang time tu sakit sangat...cuma nak abang jer time tuh...tak nak orang lain....bila abang de serius cakap memang lega sangat...sempat den tetido...rasenye effect dari ubat tahan sakit yg misi cucuk kat punggung...yang lawaknyer time misi tuh nak cucuk me leh tanye kat misi tuh...nak wat pe tu...???heheh...rase nak nangis jer...yela...me dah ler tengah sakit dorg nak menambah lak...huh...seksa...
pastu around kul 1.40 camtuh misi suh abang kluar...coz de akak 2 nk bersalin tak cukup tempat...tinggal ler me sengsorang...time ni nak tido pun tak leh dah...sakit makin kerap...dalam kul 2 camtuh...sakit memang dah tak hengat...rase nak belah jer perut ni..tak tahan dah sakit...tapi still misi tuh dok sibuk ngan akak tuh...tak lama pastu abang leh masuk...tapi tak tau kul bape...tak tengok jam..
dalam lebh kurang kul 2.30 ptg perut sakt sangat...misi datang check sbb namapak cam tgh sakit kuat...tgk2......dah fully bukak...me lak tak tau pun dah fully bukak...tak rase cam nak teran pun...sbb me tak tau..hahaha...pas 5 kali teran alhamdulillah...lahir la baby mama n abah yang comey...syukur sangat!!!!!!!!!!!!

baby mama...

skang ni tetiba rase nak citer pasal penglaman bersalin ari tuh...
ari tuh 28 april...around kul 5.30 pagi tuh tetiba jer sakit perut...perut mengeras + sakit pinggang + period pain...cam besa..time tuh me tengah preggy 35 weeks n 2 days....memang tak expect nak bersalin...yoler baru 35 minggu...memang kompom sakit perut giler time tuh n tak leh nak tido...jeles sangat tengok abang tido dengan nyenyaknyer......
me sik kejut je en.suami kat sebelah...sakit sangat...yeke tak de la...sakit cam braxton hick tu jer...sampai ler kul 7 lebih2 camtuh...tak ilang gak sakitnyer..pastuh me terus cakap kat abang..kalo sampai kul 8 tak ilang gak sakit kita g jer klinik...dalam ati terus doa...Ya Allah..kalo betul aku nak bersalin ari ni..bagi la turun tanda...
alhamdulillah tak lama pastuh terus keluar darah...pas kluar darah memang stat sakt perut gila2...tak tahan rase sakit tuh...n g klinik...wat v.e(cek jalan) dah 3 cm..terus dorg prepare ambulans...
sampai je hospital wat v.e lagi...sakit gilossss...memang nangis ler time tuh...abang tanye nape nangis...sakit ler...kena seluk...rase nak terajang jer misi tuh...ooopppssss...tak baik la...hehe...

kena tinggal lagi...

maybe leh kata citer yang dah basi kot...kan sayang...memang every week kena tinggal..kena tinggal ngan sape...dengan en.suami cayang tu ler...hmmm....almost 3 months tak jenguk blog...memang bersawang ler... (yeke tak nampak pun...huhuhu)...senang citer malas la nak menghupdatekan benda alah ni...huh...
tapi dah janji ngan en.suami nak bagi beliau baca n tau perkembangan our baby... :)



sayang...i luv u...