jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Rabu, 11 April 2012

Heading to Melaka....tomorrow

ASSALAMUALAIKUM semua...

ya...di saat ini mama masih berjaga dan mengupdate blog mama...hihi...esok mama akan bertolak ke Melaka...attend another interview...doakan rezeki mama ada kali ni ye...mama received call from MPHTJ petang tadi suruh mama attend interview hari kamis...tau-tau jela...dari sini ke Melaka bukan jarak yang dekat...so terpaksa bertolak awal...so sekarang ni mama sbuk le menyiapkan diri dan membaca sedikit maklumat tentang mphtj....

before ni mama penah dapat interview dari Mardi..dan dah pegi pun..hehe...last month on 2/3/2012....sangat susah interviewnye..huhu...keajaiban la tu kalo ada rezeki mama...tp mama tak berharap sangat (sebab rasa kompom tak dapat dah)hehehehe....

another interview kat perda on 8/3...mama tak pegi...sebabnye...ntah la..rasa kesian kat en.suami mama kot..sebab asyik cuti je...

so..untuk ari kamis ni en.suami mama kena la cuti kan...hehe..sape nak bawak mama g kalo bukan dia kan....

p/s :mama nak sambung study sambil tunggu en.suami mama balik...nite alls...


click to create your glitter text

Isnin, 9 April 2012

Kisah Puteri Dan Putera Mama....

ASSALAMUALAIKUM semua...

wahhh...mama terlebih rajin lagi...alhamdulillah mama diberikan kesihatan yang baik untuk update blog kesayangan mama ni...hehe..tapi perut mama sedikit sakit..kes makan banyak semalam...makan tak ingat dunia..macam tu la kan...

SI PUTERA MAMA...

hari ni mama pergi klinik...for sure untuk dapatkan injection MMR for hafiey...yela...dah setahun putera mama tu kan..alhamdulillah...walaupun berat hafiey tak memberansangkan sangat...tapi mama tetap bersyukur ada peningkatan walau naiknye tak sampai 500 gram pun..budak-budak tengah melasak kan..last check up dulu at 10 months hafiey 8.15 kg..tingginye 72 cm...hari ni punye check up at 12 months and 2 days berat hafiey 8.5 kg...tingginye statik gitu...72 cm..hehe...tapi everything is normal...semua dalam line putih lg..dan BMI pun normal 16...

hari ni hafiey a quite moody jugak la...marah abah kejut bangun mandi agaknye..bila sampai klinik..since dia dah boleh berdiri nurse suruh hafiey timbang macam kita yg dewasa ni...hehe...oleh sebab penimbang tu agak bergoyang...hafiey jatuh tersembam...tapi mukanya tak kena lantai pun...menangis la jugak..kesian putera mama...jadinye hafiey agak marah dengan nurse tersebut..langsung tak nak senyum tau..bagi barang pun dia tak nak amik..haiyooohhh...betul-betul marah nampaknya putera mama...masa nurse nak buat ujian perkembangan pun...hafiey still tak nak bagi kerjasama...lebih suka diam dan tenung muka nurse tu dengan pandangan mata yang tajam...hahahaha...macam-macam nurse tu buat untuk dapatkan respond...mintak maaf la misi..putera saya betul-betul moody hari ni...hahahaha...

perjumpaan hari ni jugak take too long time compared to previous check up...one of the reason nurse tu adalah nurse baru...perlukan bimbingan from staff nurse...tak pernah inject mana - mana baby...hafiey is the first one...huhu...cuak jugak..dalam hati mama tertanya-tanya..boleh ke dia nak inject...pandai ke..tapi mama percaya she can do it..walaupun amik masa lama nak inject..kira ok la...mama agak selesa berbual dengan dia...baik dan lembut orangnye...hehe..so next appointment will be on 8/5/2012...ok..done bab adik...masa untuk bagi hafiey kat abah...adik duduk diam-diam k...mama nak check kakak pulak....

SI PUTERI MAMA.....

lain kisahnye puteri mama ni berbanding dengan her little brother...ceria memanjang..dari dalam bilik lagi time mama check hafiey dah dengar suara dia yang happy tu...masa mama bawak hafiey masuk bilik nurse...nurse td dah tegur hani...comel la...ceria...happy...semua ada...siap main mainan shape lagi dalam bilik tu...time timbang hani ok...alhamdulillah..berat puteri mama ada peningkatan...dari 9 kg a few months ago..hari ni 10 kg...wonder mama...berat hani sama dengan sekampit beras 10 kg...kenapa rasa beras tu berat lg...hehe...tinggi pun 83 cm...

alhamdulillah..semua normal...berat pun not in yellow line which is hani ni bukan la KZM (kurang zat makanan)...memang ramah je mulut dia sembang dengan nurse...dengan gelaknya...masyaAllah...puteri mama...siap dia g cium nurse tu..dan bersalam bila one of the practical nurse nak salam dengan dia..

hani really is a good girl..hehe..ok...this part mama really love it...bila nurse tu tanya minum susu apa...dan mama dengan bangganya cakap..she's still breastfeeding...dan mama dapat respond yang baik dari nurse tu...nurse cakap... "ooo..yeke..bagus...bijak hani ni.."...alhamdulillah...before ni...mama dapat nurse yang macam terkejut bila mama bagitau hani still breastfeed...salah satu ayat macam ni.. "kakak minum susu adik..mana boleh...tu adik punya"....agaknye nurse tu nampak kot susu mama ada tulis.."THIS MILK BELONGS TO ADIK".....ya Allah...sabar jela...tapi kali ni mama bersyukur dapat nurse yang memahami..hehehe...ok..so mama dapat tarikh baru untuk check up puteri mama on 28/4/2012 (pada hari lahir hani yang ke-2)....

Thank you Allah for giving me a great "ANUGERAH" (HANIE NAZIIHAH & MUHAMMAD HAFIEY NAZRAAN)....



click to create your glitter text

Sabtu, 7 April 2012

1st birthday Muhammad Hafiey Nazraan...


click for more

SALAM SEMUA...

setelah hampir setahun mama tidak menulis akibat kemalasan yang melampau...hari ni mama nak cuba merajinkan diri untuk update...hehe...

alhamdulillah..hari ni genap setahun umur putera kecik mama...syukur kepada Allah..dipanjangkan lagi usia anak mama...



hafiey...day 2..






Nama : Muhammad Hafiey Nazraan

Tarikh Lahir : 7 April 2011 @ 2.16 petang

Berat : 2.68 kg (37 minggu)

Tempat Lahir : Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ)




sayang anak mama...selamat hari lahir...semoga panjang umur dan membesar dengan sihat dan bijak...dan menjadi anak yang soleh....aminnnn...


p/s : kita celebrate sekali besday kakak ye...tunggu hujung bulan...hihi



click to create your glitter text

Jumaat, 30 Mac 2012

1st entry 2012...

Assalamualaikum...

alhamdulillah...terbuka hati mama untuk mengupdate blog kesayangan mama ni..ya Allah..sangat rindu dengan blog ...bila mama bukak je blog ni..terus terpandang gambar anak- anak...lg rindu mama pada blog mama..insyallah mama akan berusaha untuk selalu jengah ke sini dan berblogwalking ke blog kawan-kawan yang lain...k la...daaa....



p/s : anak-anak dah lama tido...mama sorang je mata segar...hehe... <3



click to create your glitter text