jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Khamis, 14 Julai 2011

Mungkinkah Ada Yang Ketiga??

SALAM semua...wah tajuk entry mama kali ni macam ye ye o je kan...huhu...sebenarnye period mama dah delay..tapi disebabkan mama on noriday so mama tak kesah sangat ok...period mama pun jadi sedikit weng...bulan lepas period still memunculkan dirinye walaupun awal seminggu dari bulan 5...

so mama expect bulan ni period akan datang lagi awal or lewat...tapi memandangkan mama nak kepastian mama dah buat la upt on 9/7 and resultnye negative...time ni mama tak rase pape..lega ke..kecewa ke...cuma tak de perasaan..hehe..

tapi semalam mama g klinik tuk amik ubat anak-anak dan juga ubat mama..mama ni sihat 2 3 ari mesti demam balik..anak-anak pun turut berjangkit sama..tak lega-lega..so dah alang-alang kat sana mama pun tanye la doc pasal period mama...

doc pun explain kat mama kalo on pil memang akan effect period...as long as you tak tinggal ubat...

ye ye..saya tau its normal kalo period tak datang...tapi mama risau sebab mama sik terlupe nak makan ubat..masa ubat abis ari tu...dekat one week jugak mama tak makan...tu tak campur lagi time mama terlupe nak makan...hmmm...

doc suruh mama buat ujian air kencing..ttapi cepat-cepat mama cakap tak pe la doc saya dah buat ari sabtu ari tu n negative...so doc decide mama kena datang more two weeks tuk repeat upt...

mama tak rase neves ke apa..sebab mama tak rase pun mama preggy..tak de langsung tanda-tanda...hehe..

so mungkin tak de yang ketiga dalam masa terdekat ni.... :)



click to create your glitter text

Ahad, 10 Julai 2011

Muhammad Hafiey Nazraan..

SALAM semua..

ni haa..anak teruna mama yang sudah beso...huhu...pandai gelak lagi...ngekek...menyembang pun boleh tahan riuh..huhu..semoga hafiey akan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh..aminnn...

owhhh...hafiey dah 3 bulan tau..berat pun dah 5.8 kg...lalala..berat u....







click to create your glitter text

Hanie Naziihah demam!!!!

SALAM semua...

pagi ni mama bangun agak lewat ye..hikhikhik...pagi tadi mama tido pukul 2 lebih..mata ni tak mengantuk lagi...huhu...penangan kena tinggal kah????? :)

bangun pagi tadi mama tengok hani dah sesema...dia dah bbangun dulu dari mama..mama tengok dia tengah main sorang-sorang...nak kata semalam sejuk sangat mama dah slow kan kipas + selimut dia lagi...tapi mama perasan tengah malam dia kerap terjaga dan merengek seolah-olah susah nak tido...sian anak mama...

tadi bila dia bersin keluar la cik H dari hidung dia kan..ingat ke takat sesema je..rupanye bila pegang badan pun panas sekali...hmmmm....hebat sungguh abah...tinggal sekejap pun anak dah demam...hani memang manja dengan abahnye...pantang abah dia ada di rumah...asyik nak mengikut je..nak berdukung...kalau tak amik mesti menangis...hani..hani..manjanye anak mama ni....


p/s untuk en.suami : nampaknye lepas ni tak leh la tinggal mama dengan anak-anak dah..hehe....kena bawak je g memana... :-*


click to create your glitter text

Sabtu, 9 Julai 2011

mama...apa sudah jadi!!!!

SALAM semua...

sekarang ni mama dok ngadap lappy sorang-sorang..mama baru je tido kan anak-anak mama...ye...agak lewat sebenarnye dorang tido...sepatutnye dari pukul 10 tadi mama dah masuk tidokan dorang..ataupun kalau awal sket pukul 9.30 malam...tapi semuanye berubah malam ni...

sebenarnye sekarang ni tinggal mama dan anak-anak je dekat rumah...en.suami mama balik terengganu kul 9 malam tadi tuk amik few things kat rumah lama sewa kami dulu...barang masih tak di ambil...cari lori asyik tak dapat je..

ok..berbalik pada cerita tentang anak-anak mama...mulanye mama masukkan hani dalam buai sambil mama susukan hafiey...semua zikir mama dah dodoikan...tapi still mata hani bulat jugak...tapi ada jugak sekali dia sangap...elok-elok mama buaikan tetiba dia pusing nak bangun pulak...hmmmm..hani..hani..mama terus angkat dia turun...

tetiba pulak hafiey tengah menyusu dia nangis...haduiii la anak-anak mama...hafiey kalo menangis agak susah nak berenti sebenarnye...tu yang tak syok tu...mama sampai hilang akal dah macam mana nak buat hafiey diam..dengan hani yang tak mau tido..

mama sebenarnye dah hilang skill macam mana nak handle anak-anak sorang-sorang...huhu..padahal baru 2 bulan lebih dudk sekali dengan en.suami mama..langsung mama tak leh nak handle bila hafiey nangis tadi..panik..risau..tak tau nak buat apa semua bercampur...lastnye mama kol en.suami mama..terpaksa kacau beliau sat..huhu...

time mama kol en.suami mama baru hafiey diam..time tu mama riba dia..hani pun tumpang duduk sama..aiyaaaa....lepas dah letak fon mama susukan hani dan hafiey..sampai hafiey terlena...hani pulak time mama susukan dah lali-lali...baru mama baringkan dia sambil susukan sampai dia betul-betul tido....fuhhhh...legaaaa bila anak-anak nak tido..hani dengan hafiey mama susukan serentak..buat tandem nursing..mujur hani tak kisah nak menyusu macam mana pun..dia dah pandai ejas sendiri...hehehe..yela...dah 3 bulan praktis kan...boleh kata hani pun sekarang ni pun cuma minum susu mama je...dan hafiey of coz mama fully bf je (syiokkkk..berat mama dah kembali ke berat asal)...tu jela nak citer..hehehehe..

k laaa...daaaaa....


p/s : abang...cepat la balik..huhu..rasa cam tak leh handle dua anak sekaligus... :p
(poyo je...ngada je lebih mama ni)hikhikhik.......


click to create your glitter text

Lama diam menyepi...

SALAM semua...apa khabar korang semua...hihihi...macam tajuk entry kali ini..lama mama diam menyepi kan..sebenarnye mama tengah mencari template or background yang baru untuk blog...huhu..nampaknye mama betul dah boring dengan template yang sedia ada..boleh gitu??

Tu one of the reason la nape mama malas sangat nak update blog..tengok blog pun tak lalu..hahaha..plez kawan-kawan semua ..suggest template yang baru..ceria-ceria sket..huhu...

Lagi another reason ialah mama boleh berblog malam-malam je..selalu berblogwalking tapi malas nak tinggal jejak..huhu..banyak cerita nak update..of coz pasal hidup mama..anak-anak..en.suami dan banyak lagi...sekarang ni pun update pakai phone je..bukan boleh upload gambar pun..heeee..nak tunggu en.suami mama balik dulu baru boleh update blog (tak syiok lappy saya tak leh guna)...tapi en.suami mama tu amat la jeles kalo mama ngadap lappy..hahaha..nak tau sebab apa..time mama baru nak on lappy tu la en.suami mama suruh tido kan anak-anak...anak-anak mama kalo nak tido nak ngempeng je..nak tido bukan main lama lagi..lastnye mama akan tetido sekali dengan anak-anak..haaa kan..bila masa mama nak update blog mama ini...en.suami mama ni terbalik..beliau akan tengok movie sampai tertido..pastu boleh pulak beliau bangun tengah malam download movie..main game kat fb and ect...kan lain bebeno tu dengan mama..untung-untung (pssttt : ngape le jeles sangat dengan isterimu ini??? Kihkikhkih)...

Thanx kat member-member RH..sebab follow yer..nanti mama follow balik..sorry amik masa yang lama...sebabnye masa mama amat la terbatas untuk berblog dan blogwalking..tapi mama rajin kat RH..hehehe..tempat mama melepak seharian dan tiap-tiap hari...k la...nanti mama update lagi..hehe..tolong ye suggest template yang best...



*****pssst..kak mazz...blog kak mazz manyak lawo oooo...jeles!!!hihihi...


click to create your glitter text