jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Isnin, 27 September 2010

malas nak update...

SALAM semua..
maaf ye lama tak update blog ni..tak de mood lagi la...nanti apabila mood sudah mari...mama mesti update k...banyak cerita mama nak tulis...sabar ye....!!!!! :)

Selasa, 21 September 2010

gambar raya lagi....


hani dengan abahnyer...


hani dipagi raya..


time marhaban...


time ni lepas marhaban...

time semua berkumpul..


selamat hari raya atuk..


time mama plak bersalam...


sedapnyer anak mama tido..ni ari raya pertama...hani mengamuk...ngantuk sangat ler tu..


nanti mama uploadkan gambar yang lain yer!!!!
tunggu....

Ahad, 19 September 2010

suasana raya kat kampung..

SALAM RAYA sumer...
dah lama tak update blog kesayangan mama ni...bukan apa...mood tak de la...walaupun mama dah balik ke rumah pada hari raya ke-6 lagi...tp hati ni masih belum bersedia nak berblog...ceewahh...hehe...tp sekarang ni mama teringin nak upload gambar2 raya masa kat johor nun...
1st time beraya rumah mertua tak de la teruk sangat...tak de plak mama menangis2 ceruk dapur rindukan family mama...ingat jugak kat family tp rase raya kat johor lebih meriah...serius cakap...
kat rumah mama kitorang tak penah beratur panjang nak bersalam bagai...tp kat johor best gila...hahaha...siap family masa nak gambar panggil family pink...family purple...family oren....family hijau..macam2 lagik la..tu tak termasuk yang masih bujang lagi tuh...best sangat...berebut2 nak bergambar...nanti mama uploadkan yer...ni just citer dulu...pas tu 1st time gak mama tengok orang marhaban...tp setakat mengintai balik langsir jela...sebab ramai orang laki...
lagi satu..taun ni mama langsung tak dapat duit raya...just bagi kat anak buah je yang seramai 12 orang...campur baby hani jadi 13 orang...tak termasuk mommies2 yang tengah memboyot tu...hehe...taun depan cucu2 mak jadi 16 orang la ye...
tu pun baru 5 orang yang kawin...5 orang lagik still bujang trang tang-tang...huiii...sesak rumah...pentnyer memang tak yah cakap ler...
baby hani plak bila kat johor dapat perangai baru...tak mo duk bawah...nak berdukung je koje...so en.suami le yang kena handle budak tecit tuh...hehehe...pastu bila malam lak tak mo tido...gaknye anak mama ni tak leh kot orang ramai sangat...bayangkan ler 1 rumah de lebih 30 orang...so hani tak biasa wokeyy...kat ganu ni pun hani cuma berdua ngan mama je kan...bila weekend abah balik baru kita bertiga kan sayang...penat ler mama menaip ni...banyak lagik nak cita...tp tak larat nak menulis...hehe...mama upload gambar jela kat next entry k...

p/s :abang..tak pe kan wife abang ni upload gambar raye????
tak pe yer...hehehe....

Ahad, 5 September 2010

tak sabar nak raya...

SALAM sumer...
waahhh...hati mama berbunga riang ni..tak sabo nak raya..kihkihkih...kalah kan budak kecik...aahhh..tak kira gak...sambil mama menulis ni...mama dengar lagu senandung hari raya untukmu..sedap sungguh lagu tu..nyanyian dayang ku intan....susah payah mama download tadi...ni sumer sebab en.suami...g buang sumer lagu raya dalam laptop mama..huh...
tak pela...mama akan balik kampung pada hari selasa ni...time raya mama tak dapat le nak menjenguk blog mama dan kawan2 mama yang lain ye..hmmm..hari ni mama meneruskan lagi membeli dan membelah keperluan raya...hehe...mama beli bekas kuih untuk rumah mama...rumah mak mertua...kuih lagi 3 jenis...untuk mama dan mertua..pe lagi ye...ntah la tak ingat dah...abis duit den (duit en.suami ye)....hehehe...
mama ingat nak bawak balik 4 jenis kuih je kat rumah mertua mama...sebab biskut cendawan yang mama beli cuma 1....biskut yang lain suma mama beli serba 2...tak pe la....ipar duai ku yang ramai tu mesti beli lagi banyak...
jangan tak tau mama dah kemas kan baju raya mama...en.suami dan baby hani..mama dah bawak masuk dalam beg...semangatnyer mama... :p
baju yang nak pakai hari2 belum dikemaskan pun lagi..mama ingat esok baru nak kemas suma...hehe...baju raya raya untuk family mama suma mama dah basuuh...senang basuh awal2...skang dah kering tu mama masuk kan dalam beg...nanti tertinggal lak...camne kan..so langkah berjaga2 simpan siap2 dalam beg dan beg pun mama dah letak kat depan....
owh...lupa nak cerita...mama bawak baby g klinik hari ni...timbang 4 bulan...berat hani 5.4 kg jer...masa 3 bulan 5.2 kg...cuma naik 0.2 kg...oooohhh...mama tak bagi baby hani makan ke??? hani banyak makan..tp tetap naik sket je berat anak mama...

k la...jumpe lagi...yeay...nak raya...!!!!!

Jumaat, 3 September 2010

shopping raya....

SALAM...
hari ni mama berjaya jugak pegi cari tudung mama...hehehe....mula tuh g cari baju raya en.suami mama dulu...cian hubby mama tak de baju raya (walaupun hubby ku tak kesah tapi ku sungguh kesah tau)...mama dapat gak cari 2 helai t-shirt....alhamdulillah...memang dari semalam mama harap dapat beli baju raya tuk en.suami....lepas jalan2 lagi mama terjumpe baju yang cantik tuk si tecit tuh...hehe..mama sambar lagi...tp sepasang jer...cukup la kot sayang...hani dah de 4 pasang baju raya...
bila dah bayar sumer...mama jalan2 cri tudung mama lak...oleh sebab baju mama 3 pasang...mama pun cari tudung 3 helai gak...hehe...suke mama...owh...lupa nak cakap...tadi pun mama still bawak hani gak...terpaksa...tak de sape nak jaga anak dara mama tuh...mama bawak stroller hani skali...senang keje mama...walaupun stroller tu memang terlebih berat (macam anak gajah)...tp mama gagahkan jugak mengangkat benda alah tu...mama riso takut de pape...yelah...mama kan tengah preggy skang ni...awal lagi...baru 6 minggu...tp insyallah mama akan lebih berhati-hati lepas nih...
huhu..tak sabar rase nak menyambut lebaran yang bakal tiba ni...1st time beraya umah mertua..1st time gak sambut raya ngan family besar...sebab family mama kecik jer..tambah abah mama tak de adk-beradik len...dia sorang jer...so bila balik umah tok wan kat kedah cuma de family kitorang jer...
so...taun ni mama dapat rase suasana len plak kan ????? :)

Khamis, 2 September 2010

anak mama buat perangai..

huh...penat mama layan perangai hani 2 3 hari ni...baby hani skang dah pandai tak nak duk kat bawah...nak dok atas mama jer koje...letak sekejap jer...menangis sakan...menjerit2...hadoiii...ibu cakap maybe hani tau dia nak dapat adik...tu hani wat perangai...nak mama layan dia jer..mama penat la sayang...
kadang2 mama wat tak reti je anak dara mama tuh nangis...tp tak lama la...sekadar menghilangkan lenguh barang seminit dua..dan tiap kali hani meraung2 mesti mama kol en.suami mama...hehe..abah hani laa... :)
ni pun dok nangis gak...ntah apa yang tak kena mama pun tak tau...
bila hani nangis2...mama pun angka la...tp pastu mesti mulut dia dok membebel sambil mengeluh kuat...hehe....hani ni cam orang tua la sayang....tak padan ngan kecik...geram mama..
tak pe la...selagi mama larat..mama layan jer cayang mama ni...

kisah baju raya..

SALAM..
dah lama mama tak update kan...yeke...maybe few days kot...hari ni mama g cari tudung tuk raya...hehehe..tp tak jumpe lg yang berkenan + bawak hani...agak susah sket bila bawak si tecit tu...sebelah tangan dok dukung hani...sebelah tangan lagi dok sbuk memilih yang berkenan di mata....orang ramai plak tu...huuuiii...tak daya nak pilih...last skali jumpe baju melayu...hehehe...teringin nak pakai sedondon ngan en.suami...mama pun beli sepasang yang sama kaler cam baju kurung mama n baju kurung hani...alhamdulillah...dapat pun...tp en.suami tak tau pun...tak tau en.suami akan suke atau tak...tak pe la...wife abang ni teringin...anggap la mama tengah mengidam kita sedondon anak-beranak di pagi raya...hehe...tp pagi 1st maybe sibuk...raya ni balik umah en.suami dulu...n de kenduri lak raya 1st ni...
pas dah jalan banyak...terjumpe lak baju tuk hani...hehehe..ma beli lagi...2 pasang tuk anak kesayangan mama ni...tak pe la...ni kan raya 1st hani...mama nak anak mama pakai baju cantik2...mama ingat nak cari lagi 2 pasang tuk hani...wat masa skang hani dah de 3 pasang baju raya...en.suami plak baru de baju melayu tu je...mama ingat nak beli lagi 2 helai t-shirt tuk en.suami...mama cukup la kot 3 pasang baju kurung...masa mama bujang pun de 2 pasang je baju kurung..lagipun tak tau dapat beraya lama ke kejap...bergantung pada cuti en.suami...hehe...
haa...mama tengah tunggu masa nak g cari tudung mama ni...ntah bila dapat... :)
k la...jumpe di entry akan datang yer...daaaa...