jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Isnin, 17 Januari 2011

mama hepi....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SALAM semua..




hari ni mama tersangat la hepi...sebab apa ye????hehe..mama dah g scan adik hani tau...si tecit mama dalam tummy ni haa...mama dapat news yg menggembirakan....alhamdulillah...kalo tak de aral melintang..mama n en.suami bakal mendapat baby boy...kalo betul..insyallah sepasang la anak kami...yeppiiiii....

mama sanggup g scan 2 tempat tau....mula tu mama g 1 klinik tu...doc pompuan la...tp scan dia tak canggih sangat..masa scan pun tak nampak..time scan tu..doc cakap tak kompom nampak ke tak..mula tu baby tayang montot je kat mama...pastu doc kata..baby gurl kot...pehtu..baby gerak2 sket dan menayangkan anunye..hehe...doc kata..eh..nampak cam laki ni haa...haa...laki...aduh..mama eksited sangat...tp doc lak tak kompom...mama tak puas ati betul g situ...wat perobih duit den jo...

petang td...mama eksited lg nak tau..tuk kompomkan...mama g klinik yg lg best...bs hani yg suh g situ...tunggu punye la lama..org pun ramai...sampai sana dalam kul 3.30ptg...hampir kul 5 baru nama mama dipanggil...doc ni terlebih ramah la plak..tnye spm dapat bope...umo bope...tak sambung blaja ke...amik course pe...suami keje mana...hadoiii...macam2...tp mama suke time dia scan tau...nampak satu2...doc tu ckp nmpk jari dia...cuba kira cukup tak 10...cukup kan...tunjuk kepala..mata...bahu..tulang belakang...montot..paha...tapak kaki...n of course tuut baby....memang nampak ngan jelas....sukenye mama...doc kata kompom baby boy....syukur sangat kalo betul baby boy...baby gurl pun syukur gak...tp 1 bonus wat mama n en.suami kalo 2nd baby ni baby boy....

berbaloi mama g scan 2 kali kan...hehe....ok...raya cina ni nak g shopping barang baby n kakak (hani) ngan en.suami...hehe..kakak tu..
nanti mama update lg...

k...daaaa...

Khamis, 13 Januari 2011

my liltle princess...

SALAM semua...

dah lama mama tak cite pasal anak dara mama sorang tu kan....actually hani baru baik demam...but still sesemanye masih ada...rasenye hani demam sebab nak tumbuh gigi...yeayyy..mama suke...skang ni jugak hani jadi manja sangat dengan mama..lately ni perut mama sik sakit je...rase nak ke toilet pun de...tp mama tak de chance nk g toilet okeyyy....bila mama bangun je..hani akan menangis...so terpaksa la mama menahan dan layan dia...aduhhhh......seksa tau....

kalo mama tinggal dia jugak...dia akan menangis bersungguh2..smabil pusing cari mama..kadang2 sampai ke dapur...hani sayang..kalo mama sakit nak bersalin camne...hehe...

owh...lg pasal hani...hani skang dah pandai duduk tau...kalo sebelum ni dia duduk mesti tampung ngan tangan dia..skang tak lg...siap bersila lg tau...hehe..cayang anak mama tu sangat2...hmmm....bab minum susu kalo dulu mula2 dalam sari dapat la 4 botol paling banyak...skang up to 7 @ 8 botol tau....hani minum banyak ye sayang...cepat membesar....nanti tolong jaga kan adik..

hmmm...masuk ari ni 4 ari dah hani kena cirit-birit..tp ari ni hani dah tak nangis cam semalam...semalam asal poo poo je mesti dia nangis2...bila time basuh memang menggelupur je...cian anak mama...mama terus bawak hani g klinik semalam gak...dapat la ubat sapu kat montotnye...hehe...hani nangis due to montot dia dah melecet n membengkak...mama dah sapukan ubat yg doc bg tu...so far alhamdulillah...montot dia makin baik....mama harap ari ni hani dah tak cirt-birit dah...

k laaaa...mama penat nak menaip lama2...lapo sebenarnye nih..tak makan lg...hehe..nak kluar malas sangat..masak???? lg la malas...hehe..babaiiii..

p/s :en.suami mama skang ni makin bz dia...hmmm....malam2 pun tak dapat sembang lama...tak pe la...mama de kawan2 mama lg (hani ngan baby)...malam ni nak merajuk la sampai malam sok..hehe..

Jumaat, 7 Januari 2011

hari terakhir praktikal...

SALAM semua....

ari ni merupakan ari terakhir mama praktikal....memang tak sabo nak abis..hehe..tp ini jugak bermakna mama terpaksa tinggalkan en.suami mama sorang2 kat sini (mode sedih ni)...sok kot maybe mama akan bertolak balik ke terengganu...bergantung pada tahap kesihatan hani....kalo demamnye makin teruk maybe mama hold dulu la kot nak balik sana..

en.suami mama berhajat nak beli moto untuk memudahkan urusan beliau ulang-alik ke opis...tp bukan dekat tau..jauh tu..mama riso la nak bg...tp en.suami mama tu bkn nak dengar cakap mama... :(

kang kalo ujan camne..mesti abis basah lencun berujan en.suami mama tu...owhhh..kalo pikir balik...sayu je ati ni...nak beli keta baru...financial tak stabil lg...hmmm....sedihnye mama....macam2 mama pikir...antaranye...nanti mesti en.suami mama tu boring...tak de kawan...hahaha...ntah pape mama ni kan...yela...sebelum ni mama ngan hani de ngan beliau...sok mama balik gaknye camne ye....mesti en.suami rindukan hani...buai hani de kat situ...sori sayang...ter'emo' lak....

p/s :abang...balik ari ahad leh tak..hehe...sempat sok kita dok sama lg...

Khamis, 6 Januari 2011

hepi + tak hepi...!!!!

SALAM semua....

ari ni mama masuk opis lambat....en.suami cakap badan hani makin panas...so kitorang decide nak bawak hani g klinik...owh anak mama...tu yg mama tak hepi tu..baru je recover demam ari sabtu ari tu...skang kena lg...tp oleh sebab mama bertolak dari umah kul 8...mama sampai kat klinik mutiara kul 8.30...tp bla nak jumpe doc..doc tak de lak..doc cuma akan masuk kul 9.30..en.suami terus drive g klinik sulaiman...around kul 8.45 camtu...dia tulis kat situ bukak kul 8.30...tp masa mama sampai tak bukak lg pun...hmmmm....cian anak mama...
pas tunggu lebih kurang 5 minit..baru dorang bukak...mama request la nak jumpe doc...tp dorang cakap doc akan masuk kul 9.15...then mama ajak en.suami g breakfast dulu...perut dah lapo ni...kitorang pun g breakfast kat Restoran Sri Bahtera...
pas tunggu2 tu...en.suami tanye nak g klinik sulaiman ke klinik mutiara...mama cakap la klinik mutiara..senang sket...sebab record hani dah de kat situ...mama dah penah bawak hani g...lg plak doc nye pompuan..hehe...
sebelum g klinik...mama ngan en.suami sempat g cari fon baru tuk kami...bukan saje2 nak beli...tp fon kitorang masing2 dah rosak...susah betul tak de fon....pas survey 2 3 kedai...en.suami dah jumpefon yg berkenan..hehe..mama punye...blom lg...pas settle bayar fon en.suami kitorang terus g klinik...suhu hani 37.7....tu pun dah turun sket panasnye pas mama mandikan dia...kalo tak panas betul badan dia tau...
pas dah amik ubat n bayar...kitorang jalan lg tuk cari fon mama...part ni mama hepi..hehe...pas dah jumpe n bayar..terus la g anta hani kat taska...macam2 mama pesan...bg makan ubat...bg tido kan...pas bangun tido bg dia minum susu..hehe...macam2...yela...mama takut dorang wat dek je kat hani...hani kan demam..riso mama...
pas dah anta hani..en.suami mama anta la mama ke ops...mama sampai opis lebih kurang kul 11.05 pg..hahaha..jalan betul kan...tp e.suami dah pesan...petang ni dia amik lewat sebab kitorang masing2 masuk opis lambat....whatever la sayang....i dah dapat fon baru...mood agak baik ari ni...tp jgn lambat sangat2....cian hani nak tunggu mama ngan abah datang amik....

k la....penat mama berceloteh ni....jumpe lg nanti...daaaaa...

Isnin, 3 Januari 2011

ingat tak dulu2....

SALAM SEMUA....

hehe...tajuk entry cam nak mengimbau kenangan lama je kan...sebenarnye tak...mama cuma nak cakap...eh tulisss...ingat tak dulu2 mama penah buat entry pasal kat mana mama nak buat praktikal kan..either BBG or firm....at last mama pilih BBG kat raub u...hehe...dulu mama ingat dok kat BBG melepak je keje...yela...ikut experience kawan2 mama la kan...tp sebenarnye tak....stat dari 1st day mama kat sini banyak betul keje....masa 1st day mama kena buat research pasal Akta Bantuan Guaman 1971...n prensentation kena dibuat kat depan pegawai penyelia around 4 pm on that day...day 2nd sampai la ari ni dah banyak presentation mama kena buat tau....ari ni kena present pasal harta pusaka...heeeee..mama tak blaja lg tau..jenuh nak study dari last week...

tak pe ilmu baru tu.....

ingat tak dulu2 mama tuls mama teringin nak preggy lg..dulu mama tulis mama rindu nak baby kick dalam tummy mama...en.suami mama pun nak sangat 2nd baby dalam masa terdekat ni kan....tp mama ingat nak hold dulu...hehe...skang ni apa sudah jadi??????
sonok la en.suami mama...beliau mesti suke sangat2 kan....!!!!mama pun suke..n yes skang mama dah bleh rase baby kick tau...yela....dah nak masuk 6 bln dah...

misi kat kk penah pesan dulu stat 7 bln kena prepare barang2 baby..takut baby nak kluar awal dari time kakak hani dulu...

p/s : owhhhh...cakap pasal hani...mama rindu kat si tecit mama tu....petang ni pas balik opis mama datang amik ngan abah ye sayang....missss u so..... :)

Sabtu, 1 Januari 2011

dah lama tak update....

SALAM semua...

dah lama mama tak update blog kesayangan mama ni kan...sebenarnye mama skang ni tengah menjalani latihan industri...hehe..so skang ni mama teramat la bz dan tak dapat nak update blog....

bila balik mama kena layan hani plak...masa yg de terlalu terhad...cewahhh....kalahkan PM lak mama ni kan...mama skang ni cepat letih....balik je umah sebelum kul 10 mata mama ni mesti cam dah kena gam....hani pun selalu mama suruh en.suami yg uruskan...teruk betul mama ni kan...mama rase betul2 tak larat...gaknye dok kat opis dari sebelum kul 8 pg sampai kul 5 petang kot...penatnye Ya Allah...pg2 bangun awal tuk iron baju..siap kan barang2 hani untuk ke taska...susukan hani...tukar pampers dia...banyak benda perlu di buat sebelum mama jejakkan kaki ke opis....

kalo mommies len mesti dah lali kan....mama rase cam kejutan buat mama..hehe...yela...sebelum ni g kelas je..tak yah kalut2 sangat...tak pe la....mama dah tak nak tulis panjang2..nanti mama cite perkembangan both anak2 mama k...yg tu next entry ye....tunggu tau..!!!!!hehehehe...k...daaaa...