jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Isnin, 6 Disember 2010

tak suke makan ubat....yerkkkk!!!!!!!!

SALAM semua...
dah atenye tajuk kat atas tu camtu...ye..preggy kali ni memang mama tak suke makan ubat....baru wak kluar ubat tu dari plastik...rase isi perut dah dok kat tekak dah....nak telan sampai 4 biji ubat tu Ya Allah nyeksanye...time hani dulu tak de lak camtu...hadooiiii...kalo tak makan cian kat baby...dah la mama ni tak makan makanan berkhasiat dan seimbang pun...baguih sangat la makan ubat...

owh...perkembangan terbaru...mama dah bleeding dekat 4 ari..tp tak banyak pun...secalit je...so minggu ni memang mama kena rest betul2...time hani dulu mama turun naik tangga sesuka atinye tak de lak bleeding ke hapa ke...skang ni dok umah yg tak de tangga un still bleeding...mama rase mama tau sebabnye...maybe jarak kehamilan kali ni ngan bersalin ari tu terlampau dekat...gaknye sebab tu kot..rahim tak fully recover lg...dah kena tampung baby baru...tak pe la...dah en.suami mama suke anak ramai...pastu Allah bg rezki..tak kan nak tolak ye dak...tp pas 2nd baby deliver..nak rehat 3 4 taun ye sayang (pesanan tuk en.suami..hehe)..besokan anak2 baru pikio nak nambah...

skang ni mama sik sakit pinggang...tp bukan kat pinggang sangat..kat tengah2 antara pinggang n pinggul....kesan dari jatuh time preggy hani dulu...nak jalan sakit...duduk sakit...baring sakit..uwaaaa.....pendek kata tiap masa sakit tau...time hani dulu penah mama nangis sebab tak leh bangun....skang ni terasa nak nangis tp tak leh..hehe..tak tau nape...sebab lali dah kot...kadang2 tu time mama tengah sedap baring sambil nonton tv..si tecit tu merangkak ngan lajunye tuk g koyak kan majalah2 mama...hadoiii....terpaksa bangun ngan sepantas kilat tuk amik dia....waaahhh...berderap2 bunyi...sakitnyeeeeeee....time tu terpikir kalo en.suami de skali mest mama tak kisah nak beranak tiap taun tau....kalo beliau balik..mama lega sangat...bleh tolong tengok kan hani...yela..hani budak baru nak blaja...teroka sana..teroka sini....td petang mama g dapur kejap je terjongol anak mama kat dapur tu haa...merangkak ngan lajunye...ehhh...membebel lak mama ni....yela...stress final kot...lega final dah abis k..pikio praktikal lak next week....tp mama tgh pikio ni nak tinggal hani kat sape...mama ni dah jenis tak caye kat orang...tambah nak tinggal hani kat orang yg tak kenal...tak bincang ngan en.suami lg....tensen betul kalo pikir....k la...daaaa..penat nak membebel panjang2....


p/s tuk en.suami :abang....teringin nak fon baru la....ngeh3....

Tiada ulasan: