jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Sabtu, 9 Julai 2011

mama...apa sudah jadi!!!!

SALAM semua...

sekarang ni mama dok ngadap lappy sorang-sorang..mama baru je tido kan anak-anak mama...ye...agak lewat sebenarnye dorang tido...sepatutnye dari pukul 10 tadi mama dah masuk tidokan dorang..ataupun kalau awal sket pukul 9.30 malam...tapi semuanye berubah malam ni...

sebenarnye sekarang ni tinggal mama dan anak-anak je dekat rumah...en.suami mama balik terengganu kul 9 malam tadi tuk amik few things kat rumah lama sewa kami dulu...barang masih tak di ambil...cari lori asyik tak dapat je..

ok..berbalik pada cerita tentang anak-anak mama...mulanye mama masukkan hani dalam buai sambil mama susukan hafiey...semua zikir mama dah dodoikan...tapi still mata hani bulat jugak...tapi ada jugak sekali dia sangap...elok-elok mama buaikan tetiba dia pusing nak bangun pulak...hmmmm..hani..hani..mama terus angkat dia turun...

tetiba pulak hafiey tengah menyusu dia nangis...haduiii la anak-anak mama...hafiey kalo menangis agak susah nak berenti sebenarnye...tu yang tak syok tu...mama sampai hilang akal dah macam mana nak buat hafiey diam..dengan hani yang tak mau tido..

mama sebenarnye dah hilang skill macam mana nak handle anak-anak sorang-sorang...huhu..padahal baru 2 bulan lebih dudk sekali dengan en.suami mama..langsung mama tak leh nak handle bila hafiey nangis tadi..panik..risau..tak tau nak buat apa semua bercampur...lastnye mama kol en.suami mama..terpaksa kacau beliau sat..huhu...

time mama kol en.suami mama baru hafiey diam..time tu mama riba dia..hani pun tumpang duduk sama..aiyaaaa....lepas dah letak fon mama susukan hani dan hafiey..sampai hafiey terlena...hani pulak time mama susukan dah lali-lali...baru mama baringkan dia sambil susukan sampai dia betul-betul tido....fuhhhh...legaaaa bila anak-anak nak tido..hani dengan hafiey mama susukan serentak..buat tandem nursing..mujur hani tak kisah nak menyusu macam mana pun..dia dah pandai ejas sendiri...hehehe..yela...dah 3 bulan praktis kan...boleh kata hani pun sekarang ni pun cuma minum susu mama je...dan hafiey of coz mama fully bf je (syiokkkk..berat mama dah kembali ke berat asal)...tu jela nak citer..hehehehe..

k laaa...daaaaa....


p/s : abang...cepat la balik..huhu..rasa cam tak leh handle dua anak sekaligus... :p
(poyo je...ngada je lebih mama ni)hikhikhik.......


click to create your glitter text

Tiada ulasan: