jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Sabtu, 12 Februari 2011

bebel pe nih???

SALAM semua...

hari ni mama nak bebel je...setelah sekian lama mama tak menulis...buka blognye hampir setiap hari..tp no idea nak menulis...

okey la...mama stat cite pasal sweet-pea mama dulu...3 hari lepas which is on 9 feb mama pegi chek up...actually mama kena repeat fbc je...sebab kalo ikutkan masa 30 jan ari tu kena cek perut..tp mama ni notti...tak g pun tau..hehehe....mesti misi tu geram je...sampai dorang kena mesej mama masa 8 feb tuk remind mama g cek perut...ohoo...sebelum tu 5 kali dorang kol mama tak angkat pun fon tu...bukan tak mau angkat..tp mama de kelas time tu...of coz le fon tu in silent mode...hehe..masa g hari tu punye la ramai orang....hari rabu kan...hari para ibu ngandung jumpe doc..huhu...menyampahnye kena tunggu lama...alkisahnye masa mama dah g kencing sume tu..tunggu la misi tu amik darah mama kan...kan nak buat fbc...tp malangnye dorang amik kat jari tu...ala...macam nak cek hb biasa tu...sakit tau...seyes ni....sebelum ni tak de lak sakit2...

pas dorang dah cucuk kan...errr..mama sebenarnye konpius gak..laaa...kata nak buat fbc je..asal g amik hb cam besa ni...tp mama diam je la...pastu baru le misi tu baca yg mama kena repeat fbc...haaa...sudahhh...baru terhegeh2 nak cucuk tangan mama...kan 2 kali dapat sakit (ingat darah aku free hapaaa)...sakit tau dak???
pas dah siap amik darah dorang suh mama anta darah kat lab...mama pun g la anta n resultnye punye la lama nak tunggu...mama dah tercongok kat situ punye lama dorang tak amik pun kad mama...mujur pak cik lab tu dah tua..huh...baya2 tok wan je...sib baik kan..kalo budak lagi...harusss mama sembur...padan muka...pas dah dapat result..mama pun tengok le..9.79 mg je...hmmm...turun lg...memang la...sebab saya tak makan pun ubat misi bagi tu...jahatnya aku... :p

pastu kena jumpe misi tuk cek perut n doc tuk review result fbc...kat sini tak de pe nak cite sangat...doc gtu suh up kan dos ubat je....lg 2 minggu kena g cek perut...lg 3 minngu kena repeat fbc...owh yaa...mama kena cucuk kancing gigi tau...yg additional dose punye...2 injection sebelum ni dah complete...cucuk time preggy hani dulu n tak expired lg...dah abis dah cite pasal cek up....

hmmm...baby mama ni kurang aktif sangat la kalo nak compare ngan kakak dia dulu...tu mama sik riso je...kadang2 kalo mama usap perut pun dia buat derk je..baby baby...fenin mama...risau tau..

skang pasal hani lak...skang hani dah de 2 batang gigi..dua-dua kat bawah...comey..comey..kihkihkih...puji anak sendiri lak...hani skang dah pandai meniti..bila la nak berjalan mama pun tak tau...kuat nangis skang ni...nangis ngada2...owh...dah 2 hari hani demam...cian anak mama...td pun baru pas nangis...ngamuk je...bila mama dukung beria nak turun bawah sambil nangis2 liuk lentok kan badan dia tuh..gaknye sebab ngantuk...mama baringkan dia...tepuk2 sket terus tdo...baring atas tilam dia je..pastu mama pinjam kelambu baby tutup kan kakak hani yg tengah tido tu...hehe...hani punye kelambu ada...tp saje mama nak guna kelambu baby..beso sket...ngeeeeee.....skang ni hani minum susu banyak betul...sejam skali @ sejam setengah mesti mama buat susu lg...sebulan susu 2 kilo tak cukup kot...hehe..
tak pe sayang..minum banyak2...biar cepat beso ye jadi monster kecik abah..hahahah....cayaannnggg anak mama...mama skang dah tak larat nak dukung hani...pinggang sakit sangat2...kadang2 bila dukung s tecit tu perut mama mesti sakit kat bawah...tp mama gagahkan jugak...time ni la mama nak manjakan hani...kalo dah de baby nanti..mama terpaksa bahagi 2...hmmm...cian hani...huwaaa....nak nagis ni... ;(

k laaa..penat dah nak menaip...jumpe lg...daaaa...:)

Tiada ulasan: