jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Khamis, 10 Mac 2011

kisah di petang khamis....

SALAM semua..

dah lama mama tak update blog...sebenarnye banyak cerita yang mama nak tulis kat sini..tp mood tak nak datang..hehe..
weekend ari tu en.suami mama balik..ari sabtu dapat la kam sekeluarga keluar shopping barang baby..tuk completekan pe yang tak de lagi je..dari siang sampai ke malam berjalan...sampai makan pun en.suami mama bleh lupe..huhu..sabo jela...tak pe..mama bleh masak..

ari ahad plak mama skip kelas..malasnye mama kan..hahaha..reason paling kuat malas kot..tak larat rase nak dok lama2..ngan sakit pinggangnye..sakit perut sume cukup...tambah plak hani demam ari tu..badan panas sangat2..masuk ari ahad dah 3 ari hani demam...ubat susah nak makan..masa kecik2 dulu ok je..skang n makan ubat mesti muntah...tak makan ubat pun muntah..pas muntah mesti hani nangis...so mama bawak hani g timbang berat badan dia kat kk ari ahad tu..++ nak cek demam dia jugak...anak mama berat cuma 7.5 kg untuk 10 bulan dan 6 hari..normal lagi..tak dee la atas line kuning cam ari tu..

bila petangnye mama rendam baju baby plak tuk mama basuh..baru baju ye..mittens n booties blum lagi..towel..napkin pun blum..huhuhu...kalo ikut time hani dulu..lagi 2 minggu dan 2 ari mama bersalin..kali ni tak tau la...still tak prepare apa2 lagi ni..kemas beg pun tak...sape nak tolong mama buat semua tu...???

semalam mama g monthly check up...atau lebih tepat lagik weekly check up..hahaha..hampir setiap minggu terpacul mama kat klinik tu..boringggg..semalam timbang berat mama naik 2 kilo dalam masa 2 minggu...!!!!!
huh..tak suke....so mama kena buat MGOTT ari ni..kena minum air gula...mencikkkk..
sepanjang preggy ni 1st time kena minum....semalam dengar misi tu cakap camtu pas dia refer doc..mama rase nak nangi je...

mama tanye kat misi tu...tak minum tak leh ke...rase nak merayu je kat dia tak nak minum..huhu..lastnye mama redha jela...next week pun tak yah repeat fbc...sume dah buat tadi..banyaknye la amik darah...masa tengah amik darah tu misi tu kira 1,2,3,4...cukup 4 dia benti..means setiap 1 tu akan di tuang ke dalam 1 botol...pastu bermula la episod minum air gula..huh..airnye suam2 panas gitu..tak de bau..haha..mama bau dulu...pastu mama try seteguk dulu..mak aii..manisnye..yela nama pun air gula kan..tp manis tu bila kena lidah je..pas dah telan tak de lak rase manis tu..mama minum sket2...kalo minum banyak skali gus memang sah termuntah balik..
pas dah abis minum mama tanye misi yang jaga tu..bleh tak saya nak balik..misi tu bagi..tp sempat dia pesan jangan makan tau..2 jam nanti datang balik amik darah..mama pun angguk jela..mama bukan balik umah pun..mama g umah bs hani..lepak2 kat sana...sebelum mama g klinik tu mama anta hani dulu ke umah bs dia..

2 jam pastu mama g klinik tuk amik darah..mama langsung tak minum air masak tau..baik benorr ikut cakap misi....walaupun kadang2 mama rase perut mamam ni bergolak rase nak muntah...loya bagai..mama tahankan je...

lagi 2 minggu jumpe doc tuk review result semua2 tu..harap2 mama tak de kencing manis la..kalo tak kena buat bsp...amik darah 4 kali sehari...misi kata kalo result ok dia tak kol la..kiranye tunggu lagi 2 minggu la kan..result akan kluar lagi 2 ari..kalo de masalah dorang akan kol mama pas dapat result tu...masa jumpe doc nanti gak akan buat scan tuk kali ke 2...more 2 weeks mama cukup 35 minggu...kalo tak deliver lg dapat la mama tengok anak mama kat screen...hehe..kalo dah deliver dapat tengok real la kan..

doakan mama selamat sampai bersalin tau..pastu result MGOTT ok....takut sangat ni..kalo bleh tak mo minum dah.. :(

tu je kot entry tuk kali ni..heeeee..jumpe lagi nanti...daaaa....

Tiada ulasan: