jom chat sini!!!!



me wifey kepada En.Najib,mama kepada 2 baby gurl cute mute and baby boy yang encemmmm and the other one is coming so soon..http://zackleo9033.blogspot.com/

Catatan Popular

Google+ Followers

Sabtu, 12 Mac 2011

menghitung hari..

SALAM semua...

mama makin berdebar menghitung hari tuk deliver 2nd baby mama ni...menghitung yer..bukan menunggu hari...nevess tok sah cakap la...braxton hicks contraction skang ni kerap datang...tp bukan la dalam timing yg tetap...tp dalam sejam lebih 5 kali kena...pinggang mama tok sah cakap la...lenguh sangat especially time baring...

kalo jalan plak sakit kat urat punggung..macam2 kan...mama skang ni dah confuse lenguh pnggang tu rase cam period pain ke tak...yela..snce 3 bulan preggy mama sakit pinggang..cuma perasan skang ni sik lenguh kaki ngan lenguh pinggang...masa preggy hani dulu at 33 weeks mama dah de premature contraction...contraction 5 minit skali berterusan selama sejam..kalo time contraction tu mesti mama rase sakit pinggang + sakit cam senggugut tu..at 35 weeks + 2 days mama selamat deliver hani...

so far kalo perut mengeras tak de lagi sakit pinggang...cuma sakit perut je...ari ni dah masuk 33 weeks + 2 days if mama not mistaken la...more 2 weeks to go kalo ikut time hani dulu...mama try google lenguh pinggang n lenguh kaki consider as labor signs ke...sape nak tolong jawab...plez help me!!!!!!

skang ni kan..mama kerap jugak cramp kat bawah perut...sakitnye tok sah cakap la kan..tengah tido kul 3 4 pagi mama terjaga...terus mengerang sorang2...mata mama tak bukak pun..hehe...sakitnye tak lama...2 3 minit je..dah hilang sakit tu mama sambung tido balik..cam tak de pape lak..hehe...petanda apa pulak tu... ????
nak kata kencing kotor masa g check up ari tu tak de plak dorang tulis trace...lagipun sakitnye stat mama masuk 31 minggu kot...

semua sakit tu buat mama confuse sangat...discharge makin banyak...sesekali tengok gak panties..hehe..takut de show ke apa..so far tak de lagi la...doktor de cakap tak semestinye anak sulung premature..sejarah akan berulang (ayat tak bleh blah kan)...hehe..tu doc kat private cakap...

tp doc kat gomen len ngan misi2nye...misi tu sik ulang ayat ni jer...hb awak low..kita takut awak bersalin awal..tambah plak anak awak dulu pn tak cukup bulan...lagi plak..jarak kehamilan awak dulu ngan sekarang tak sampai 2 tahun...kosong bope bulan je kan..masa kandungan awak dulu..awak bersalin awal..maksudnye..rahim awak tak mampu nak tanggung baby yang makin membesar...

pastu misi tu siap cerita lagi de sorang akak tu bersaln premature baby tuk anak sulung...2 3 bulan pastu mengandung lagikkk...n 2nd babynye premature gak...hmmmm...menakutkan....

agak2nye tanda2 yg mama rase skang ni labor sign ke apa??????

Tiada ulasan: